1.12.08

2008 | Top 20 | #19 > Άσπρα Κοράκια, Μαύρα Κοράκια!

2008 | Top20 | Best Album #19
Πέρσι ήταν οι Bear Colony στην λίστα μου ως "album που δεν το έχω ακούσει πολύ, αλλά το θεωρώ πολύ υποσχόμενο", φέτος την θέση καταλαμβάνουν οι Shearwater με το Rook. Το εξώφυλλό τους ήταν αυτό που μου τράβηξε το ενδιαφέρον να τους ακούσω: το έβλεπα σε thumbnail στα δίαφορα blogs εδώ και καιρό και αναρωτιομουν "τι ειν' τούτο;". Αργότερα έμαθα ότι απαρτίζονται από μέλη των -πάντα αγαπημένων (εκτός από φέτος, όχι όμως στην black-list των χειρότερων albums του 2008)- Okkervil River. Ώραια πράγματα. Φυσικά οι τύποι φτιάχνουν πανέμορφες μελωδίες (από το ομώνυμο -στον πλυθηντικό- κομμάτι μέχρι τα Lost boys, Century eyes και The snow leopard). Ο δίσκος στα αυτιά μου ακούγεται και ως άξιο υποκατάστατο των Midlake (μιάς και υπάρχει έλλειψη νέου δίσκου των τελευταίων).

Shearwater - Century eyes

2008 | Top20 | Worst Album #19
Τι έχουμε εδώ; Βρε τον κερατά τον Tricky που με τις μαλαγανιές του Knowle west boy νομίζει πως θα μας ξανακερδίσει! Του φώναξε κανείς προχτές στο live του ότι το πλοίο έχει σαλπάρει από το Juxtapose και μετά;;; Κακώς! Bristol και μαλακίες... Τράβα ρε καλοκαιράκι στον Πύργο ή στην Κρήτη να βρεις την υγειά σου... Ουστ!

2008 | #19 - True story: Swear to God!
Πέρα από τις νέες κυκλοφορίες φέτος έπαιξαν και πολλές παλαιότερες που φέτος τις εκτίμησα. Έλιωσα κυριολεκτικά τo "the bird of music" των Au revoir Simone, το ομώνυμο των "Evripides and his tragedies", το "the reminder" της Feist, το "all hour cymbals" των Yeasayer και το "fur and gold" της Bat for Lashes. Αν μπορούσα (ειδικά το πρώτο και το τελευταίο) να τα βάλω φέτος στην λίστα μου, θα μπαίναν πολύ ψηλά. Από μεμονομένα τραγούδια παλαιοτέρων ετών, έπαιξαν πολλές φορές τα: "understand" της Essie Jane (ο dustroad είχε δίκιο που με έπρηζε) και "yes" των McAlmond & Butler (το έψαχνα χρόνια... thanx Winter Academy). Σίιιιιιγουρα από ότι δεν έχω συμπεριλάβει φέτος στην λίστα του 2008 θα βρώ πολλά νέα ακούσματα που θα με απασχολήσουν ευχάριστα μέσα στο 2009!!! :D

ΥΓ. Μην ξεχνάτε!!! Ο lkrory21 αναλαμβάνει να περνάει εδώ συγκεντρωτικά κάθε μέρα τι ψηφίζεται και από τους 52 συμμετέχοντες στο φετινό blogοψήφισμα. Να ναι καλά ο άνθρωπος!

3 σχόλια:

pan pan είπε...

shearwater gamw tous diskoys..
ton tricky ti ton vrizeis re?

One Man Show είπε...

tou tricky tou gamietai to spiti! :D

shear gamane epikindina!

Stratos Bacalis είπε...

εμένα τρίκυ άρεσε ντάξ?

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry