23.6.08

Self-Portrait for "+design" interview/presentation!

Την Παρασκευή που μας πέρασε επικοινώνησαν μαζί μου από το περιοδικό +design για να μου κάνουν στις σελίδες του περιοδικού μία παρουσίαση του έργου μου, η οποία θα συμπληρώνεται και από μία αναλυτική συνέντευξη. Η παραπάνω εικονογράφηση που βλέπετε θα βρίσκεται στην αρχή του άρθρου, κάτι σαν ID μου.

Πάμε να δούμε μερικά στάδια της δημιουργίας της:

1ο στάδιο > photo reference >

Ας είναι καλά οι ψηφιακές φωτογραφικές για τα photo-references που χρησιμοποιώ. Εδώ μία random φωτογραφία μου που μου αρέσει και την έχω τραβήξει μόνος μου, σπίτι μου με τη βοήθεια ενός τρίποδου (πριν κανά μήνα περίπου).

2ο στάδιο > εκτύπωση φωτογραφίας και μελάνωμα σε φωτοτράπεζα >

Το photo-reference back to back με το (σχεδόν) τελικό σκίτσο.

3ο στάδιο > τελικό μελάνι >


Μετά από λίγα λεπτά το μελάνωμα της εικονογράφησης έχει τελειώσει. Ωστόσο σκέφτομαι για αλλαγή να δοκιμάσω και κάτι νέο...

4ο στάδιο > σκιές με χοντρό μαρκαδόρο >

Συνηθίζω να κάνω τις πλακάτες σκιές ενός προσώπου, κατευθείαν στο photoshop, με το wacom μου. Αυτή τη φορά είπα να δοκιμάσω να κάνω σε χαρτί με μαρκαδόρο κάποιες σκιές (2 στρώσεις βασικά που η μία θα πέφτει πάνω στην άλλη) και μετά να τις σκανάρω.

5ο στάδιο > handmade τυπογραφία (?) >

Αφού θα σκανάρω που θα σκανάρω, κάνω και ένα δοκιμαστικό με handmade τυπογραφία και χοντρό μαρκαδόρο ξανά. Αργότερα θα αποφασίσω ότι δεν μου αρέσει και τελικά δεν θα βάλω καθόλου τυπογραφία στην τελική εικονογράφηση. Στην φωτό ωστόσο βλέπετε και άλλες 2 photo-references που αρχικά προσπάθησα να σχεδιάσω σε σκίτσο, αλλά τελικά τις άφησα.

6ο στάδιο > tones στο πρόσωπο και highlights σε μαλλιά >

Αφού έχω σκανάρει ότι ήταν να σκανάρω, δουλεύω στα 600dpi και κάνω τα απαραίτητα brightness/contrast στο σκίτσο μου (αφού πρώτα το φέρω στη διάσταση που το θέλω για να είναι ok με το περιοδικό). Σε διαφορετικά layers περνάω τις 2 σκιές που έχω φτιάξει με τον μαρκαδόρο (βασικά και με το wacom κατευθείαν, είναι το ίδιο πράγμα και ίσως πιο σύντομη διαδικασία μάλιστα) και προσθέτω χρώμα σε αυτές μέσω του hue/saturation από το menu "image". Τέλος για να δώσω λίγο όγκο, με το wacom βάζω κάποια highlights σε μαλλιά μου και μπλούζα.

7ο στάδιο > various versions >

Μέχρι να καταλήξω εκεί που θέλω, η εικονογράφηση περνάει από 40 κύματα. Πριν καταλήξω στην πρώτη εικόνα του post, είχα καταλήξει στην εικόνα που βλέπετε ακριβώς από πάνω. Κάτι δεν μου πήγαινε καλά και ήθελα τελικά άλλη κατεύθυνση. Προσωπικά νομίζω πως έκανα καλά.

Το επόμενο τεύχος του +design κυκλοφορεί κάπου μέσα στον Ιούλιο...
Yo!

2 σχόλια:

BunnyDee είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, καλή επιλογή - αφού στην άλλη, πολύ απλά, κρύβεται το πρόσωπο, που οφείλει να είναι και το επίκεντρο της εικονογράφησης εδώ. Τα χρώματα εκεί μπορεί να είναι πιο στο-στυλ-που-μ'-αρέσει, αλλά δεν είναι αυτό το point, ε;

Επίσης, πολύ ενημερωτικό, behind-the-scenes post για την όλη δημιουργική διαδικασία.

One Man Show είπε...

@ mel > afto me to "krivetai to prosopo" den me enoxlei kai toso... apla mou fainotan kapos adeio.
oso mporo tha kano kai alla behind-the-scenes posts :D

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry