19.12.07

Travelling>China>On The Road To The Great Wall

Σήμερα η μέρα είχε ξενάγηση. Μας πήγαν βόλτα στο Σινικό Τοίχος όπου ένα μέρος του (το πιο τουριστικό φυσικά) είναι μία ώρα-και-κάτι έξω από το Πεκίνο. Το Τοίχος είναι ένα αριστούργημα, κυρίως λόγω του μεγέθους του (size matters). Κατάφερα να προχωρήσω 2 χλμ. από τα 6.000 χλμ. του, και αυτά με δυσκολία λόγω καιρικών συνθηκών (κάτι μείον η θερμοκρασία). Από το πιο ψηλό σημείο που έφτασα, έβγαλα και την φωτογραφία παραπάνω.

Ωστόσο το πιο γαμάτο (από πλευράς fun-trivia) αξιοθέατο της Κίνας, είναι η Disneyland-που-δεν-ολοκληρώθηκε-ποτέ! Αλήθεια λέω! Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο από το Πεκίνο προς το Τοίχος, λίγο πριν ο δρόμος γίνει μονής κατεύθυνσης (με 3 λωρίδες παρ' όλα αυτά). Η ξεναγός μας είπε ότι η Disneyland αυτή είχε χτιστεί από μία μεγάλη εταιρεία που όμως κατά την διάρκεια του χτισίματος χρεοκόπησε και κανείς μετά δεν θέλησε να προχωρήσει. Είναι μισοχτισμένη εδώ και μερικά χρόνια. Στην φωτογραφία παρακάτω (που τράβηξα με το κινητό, δεν πρόλαβα να βγάλω την κανονική μου μηχανή) βλέπετε την κύρια είσοδο. Αυτό που δεν βλέπετε στην φωτό, το οποίο είναι πέρα για πέρα sad, είναι ο κεντρικός πύργος της Disney (κάθε Disneyland έχει και έναν) ο οποίος είναι στα μπετά, τσιμεντένιος και μισόχτιστος.

Περνώντας από εκεί άκουγα στο ipod ένα κομμάτι που μου το θύμισε ο Νίκος πριν από κανά μήνα, όταν το έπαιξε μια Τετάρτη στο pop. Το άκουγα στο repeat μέσα στο πούλμαν. Είναι από αυτά τα κομμάτια που είναι ιδανικά για συν-οδήγηση. Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να το ακούς και να βλέπεις από το τζάμι σου τις χιλιομετρικές εκτάσεις να σε αφήνουν να τις προσπεράσεις. Death Cab For Cutie, από το album τους Plans (2006):

Soul meets Body (Radio Edit) - Death Cab For Cutie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry