19.12.07

2007|Top20|Best#02+Worst#02

Αν δεν έχεις ιδέα για το τελευταίο πόνημα των of montreal, το artwork του album σε προϊδεάζει για το τι πρόκειται να ακούσεις: εκκεντρική αλλά ταυτόχρονα και οικεία pop που δεν χωράει σε σύνορα και σταθμά, που κινείται συνεχώς και εξελίσσεται όπως και τα εφέ που δημιουργούνται ασταμάτητα κοιτώντας μέσα από ένα καλειδοσκόπιο. "You hit me so hard like a Wong Kar-Wai beginning" τραγούδαγαν πριν λίγα χρόνια οι ίδιοι (στο rapture rapes the muses), αλλά τώρα ήρθε η σειρά σου να το πεις εσύ αυτό. Συναρπαστικός δίσκος όσο λίγοι φέτος. Μου δημιουργείται η αίσθηση πως όσο συνεχίσω να τον ακούω, θα παραμένω μία ζωή νέος. Η μουσική σε μεταφυσικό επίπεδο. Λίγο είναι αυτό;
ΥΓ. Κρίμα που δεν είχαμε την τύχη να τους δούμε ζωντανά στη Αθήνα πριν από λίγες μέρες. Ήταν λόγος για να γίνει κάποιος απεργοσπάστης. Και η αφίσα που έφτιαξα για το live τους, πήγε στον βρόντο. Υπομονή μέχρι την άνοιξη του 2008 που ακούγεται πως ξαναβγαίνουν για περιοδεία προς Ευρώπη. Για να δούμε...
Προτεινόμενα: Suffer for fashion, helmdalsgate like a Promethean curse, the past is a grotesque animal, a sentence of sorts in Kongsvinger, bunny ain't no kind of rider, faberge falls for shuggle, she's a rejecter, we were born the mutants again with leafling.


#02 - snapshot from real life:
Μ' αρέσει να γίνομαι βλάκας για σένα και εσύ χαζή για μένα. Μ' αρέσει πολύ αυτό που έχουμε. Με κάνει να νιώθω περισσότερο αληθινός, περισσότερο άνθρωπος. Θέλω να το ξέρεις αυτό. Αγκαλιές και φιλιά και πέρασμα στην επόμενη χρονιά! Το 2007 τελειώνει θαυμάσια honey!

2007|Top10|Worst#02
Bran Van 3000 - Rose.
Ένα συγκρότημα υπήρχε εδώ και κάτι χρόνια στον πλανήτη που δεν σε πείραζε πότε θα κυκλοφορήσουν δουλειά τους γιατί κάθε album τους ήξερες πως θα είναι απίστευτα μοναδικό, επομένως σκεφόσουν "take your time", με το "rose" όμως οι bran van 3000 μας γαμήσανε πατόκορφα. Dub και reggae να φαν και οι κότες και generic-as-hell house φωνητικά στο μεγαλύτερο μέρος του. Μετά από πολλές ακροάσεις σου μένει το απόλυτο τίποτα. Λυπητερό όσο λίγα albums που κυκλοφόρησαν φέτος. Μέγα-κρίμα. Απελπισία!

Οι υπολοιποι που συμμετέχουν σε ψηφοφορία, συγκεντρωτικά μπορείτε να τους βρείτε σε αυτό το link.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry