20.12.07

2007|Top20|Best#01+Worst#01

Ντραμς, κιθάρες, μπάσο, λίγο πιάνο, λίγα έγχορδα, μία μεθυστική φωνή, μια χούφτα εξαιρετικών στίχων και μελωδιών. Δεν χρειάζονται πολλά για την τέλεια συνταγή ενός αριστουργήματος. Οι national το γνωρίζουν αυτό περισσότερο από κάθε άλλο group της γενιάς τους. Δεν προσπαθούν να μας κερδίσουν με παιχνίδια στην παραγωγή ή με (και καλά) ασυνάρτητες μελωδίες. Με το boxer κυκλοφορούν έναν ωμό rock δίσκο χαμηλών κυρίως τόνων, που δεν κοιτάει ούτε στο άγνωστο μέλλον, ούτε στο παλιομοδίτικο παρελθόν. Ο δίσκος ζει στο παρόν και μέσα από αυτόν ζούμε και εμείς το τώρα. Είχα ξεχάσει πως είναι να κλαις από χαρά!
ΥΓ. Στους national αξίζει επίσης και το live της χρονιάς (ας περιοριστώ εδώ και ας μην πω το live της ζωής μας).
Προτεινόμενα: Fake empire, slow show, mistaken for strangers, Ada, gospel, apartment story, racing like a pro, brainy, squalor Victoria, start a war.

Slow show - The National

#01 - snapshot from real life:
Είμαι σε κατάσταση αναμονής, από τότε που το έμαθα (Μάιος 2007) και μέχρι να το πάρω (μερικές μέρες πριν) στα χέρια μου: μέσα στο νέο βιβλίο της Taschen "illustration now! vol.2" δημοσιέυεται δουλειά μου. Θέλω να πω: Taschen!!! Νομίζω πως όλο αυτό είναι πάνω από τις δυνάμεις μου, πάνω από την πραγματικότητα μου. Δεν θέλω να αλλοιωθώ ζώντας μέσα σ' αυτό το όνειρο. Θέλω να αρπάξω από τα μαλλιά την ευκαιρία που μου δόθηκε και να δημιουργήσω σπουδαία πράγματα. Κάτι τέτοιο συμβαίνει μία φορά στην ζωή μας. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που είναι στο πλάι μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα, δεν θα ήμουν ο περήφανος άνθρωπος που τους ευχαριστεί αυτή την στιγμή. Πίνω στην υγειά τους, στην υγειά μου και σε ένα ανεπανάληπτο 2008, τόσο ανεπανάληπτο όσο και το 2007, ίσως και περισσότερο.

2007|Top10|Worst#01
The Smashing Pumpkins - Zeitgeist.
Φλυαρία όσο τίποτα άλλο και η χειρότερη επιστροφή που θα μπορούσαν να κάνουν. Τίποτα δεν θυμίζει το ένδοξό τους παρελθόν. Οι smashing pumpkins ήταν η μεγαλύτερη μου επιρροή κατά την εφηβεία. Ακόμα και τώρα δυσκολεύομαι να ακούσω το mellon collie and the infinite sadness ολόκληρο. Το φοβάμαι. Φοβάμαι πως θα μου αλλάξει τα έσω μου. Πάλι. Πως κατάντησαν έτσι; Ακμή και παρακμή. Κάποιος ας τους μιλήσει για την φύση των πραγμάτων πριν επέλθει και ο φυσικός τους θάνατος ως group.

Οι υπολοιποι που συμμετέχουν σε ψηφοφορία, συγκεντρωτικά μπορείτε να τους βρείτε σε αυτό το link.

3 σχόλια:

Dust Road είπε...

hehehe! exei plaka pou se endeiksi sevasmou valame kai oi dio kitrinaki gia na milisoume gia to boxer!

ante kai tou xronou me polli mousiki!

One Man Show είπε...

nai kala, otan eida to diko sou kitrino me to pou sikothika, pethana sto gelio. tin eikona tin eixa ftiaksei me kitrina grammata apo tin arxi ton posts, tin 1h dekemvriou... lol

afta einai!
etsi!

pan pan είπε...

pw otan diavazw "mia xoufta stixoi" skeftomai oti einai poly megalos malakas o dhmosiografos. les telika na einai ki oi alloi sumpathitika agoria san esena?
ante kalws epestrepses sta patria edafh!

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry