16.1.09

Design Walk 2009!

Design Walk 2009

6, 7, 8 Φεβρουαρίου

(Το event στο facebook εδώ)

Μια βόλτα στα δημιουργικά γραφεία του Ψυρρή και σε ό,τι το καθένα προτείνει.

Συμμετέχουν οι ομάδες:
3 IN A BOX, BIOS, THE DESIGN SHOP, DESIGN INSANE, DESIGNPARK, G, MNP, Π6, PLAY, POOR DESIGNERS, SEREAL DESIGNERS, THE SWITCH DESIGN AGENCY, TYPICAL MUTATIONS

Εμείς έχουμε πλέον συνηθίσει αυτή τη βόλτα, εκείνη όμως δεν είναι καθόλου συνηθισμένη. Το Design Walk είναι η βόλτα που κάνουμε κάθε χρόνο για να δούμε τι γίνεται στην γραφιστική σκηνή της Αθήνας, μπαινοβγαίνοντας στα design studios του κέντρου που ανοίγουν, για ένα τριήμερο και εκτός ωραρίων, για το κοινό.

Το Design Walk ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και μπορεί κανείς να πει πως έχει γίνει πια θεσμός. Η απλή ιδέα βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει κάθε χρόνο και αυξάνεται. Το κέντρο της Αθήνας γεμίζει με παρέες που γυρνάνε με χάρτες στα χέρια και σημειώσεις προσπαθώντας να εντοπίσουν τα δημιουργικά γραφεία.

Ακολουθήστε και φέτος την πορεία που θέλετε. Κάνετε τον περίπατο και ανοίξτε μυαλό και μάτια σε μια σειρά προτάσεων που συνθέτουν μια έκθεση γραφιστικής όπως την προσεγγίζουν φέτος τα δημιουργικά γραφεία της περιοχής. Οι προτάσεις διαφέρουν. Συνθέτουν ένα σύνολο που βρίσκεται στη δική σας κρίση. Σαν θεατές περιπλανηθείτε ελεύθερα και βιώστε τα ερεθίσματα. Και φέτος ένα κομμάτι της πιο δραστήριας γενιάς της Ελληνικής Γραφιστικής ανοίγει το διάλογο μεταξύ του design και εκείνων που ενδιαφέρονται για τις εφαρμοσμένες τέχνες, εκείνων που αντιλαμβάνονται πως η γραφιστική είναι παντού, πως την αντιμετωπίζουμε και μας αντιμετωπίζει καθημερινά, πως με αυτή και μέσω αυτής επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε, μαθαίνουμε, βρίσκουμε, χάνουμε.

www.designwalk.gr

Χορηγός: Carteco
Με την υποστήριξη: Apeiron Photos, Αφοί Κοντορούση, pa/th
Χορηγοί επικοινωνίας: +design, bestradio, εν λευκώ, vfm, ελculture.gr
Υπό την Αιγίδα: Πολιτισμικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων, Ένωση Γραφιστών Ελλάδας
Διοργάνωση: the design shop, g, π6


Οι εκθέσεις:

1.
3 IN A BOX
HOMOPICTOGRAPHICUS | ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

Από την εποχή του pictopithecus ως την εποχή του homopictographicus sapiens, η πορεία της ιστορίας μας παρουσιάζει πολλές εξελικτικές αλλαγές οι οποίες μπορούν να εκφραστούν σαφώς μέσω της γραφικής διαλέκτου. Η 3 in a box στέκεται στο πλευρό του κοντινότερού μας πρωτόγονου συγγενή, του homo sapiens, ως ένα λαμπρό δείγμα εξελικτικής επιτυχίας και μας καλεί να λάβουμε μέρος σε αυτό το ιστορικό γεγονός ελπίζοντας αυτό να είναι το πρώτο από πολλά που θα ακολουθήσουν.

Βίσσης 1 & Αιόλου
210 3316123
www.3inabox.gr

--

2.
BIOS
ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

Σε τρεις μέρες και τρεις νύχτες το bios μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό δίκτυο συνύπαρξης όλων των Ελλήνων designers και ανθρώπων που σχετίζονται με αυτό και που τα γραφεία τους δεν βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Ψυρρή.

Designers, καθηγητές, τυπογράφοι, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, εκδότες, θεωρητικοί τέχνης, καλλιτέχνες και φυσικά γραφίστες, συνθέτουν μια πολυεπίπεδη και πολυσυλλεκτική παρουσίαση που αποτελείται από:
• μια έκθεση από τυχαίες εικόνες από το έργο τους μέχρι σήμερα
• στιγμιότυπα (snapshots) από την καθημερινότητά τους
• μουσικές δράσεις συναυλίες και dj sets από τους συμμετέχοντες στο σύνολο του design walk
• και ένα Salon of design

Για αναλυτικό πρόγραμμα www.designwalk.gr ή www.bios.gr

Πειραιώς 84
210 3425335
www.bios.gr

--

3.
THE DESIGN SHOP
STEP AND REPEAT

Γραφικά τοίχου, 3d εγκαταστάσεις και video projections βασισμένα στην ιδέα της επανάληψης, των μαθηματικών συνεχειών και των μοτίβων που υπάρχουν στη φύση και έχουν αποτυπωθεί στην τέχνη, στην αρχιτεκτονική, στο design, στη μουσική και στον κινηματογράφο είναι το θέμα της έκθεσης που παρουσιάζει το the design shop, καλώντας μας να αναλογιστούμε όλες εκείνες τις επαναλήψεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά γύρω μας.

Κριεζή 1
210 3223410
www.thedesignshop.gr

--

4.
DESIGN INSANE
FIRST OF ALL WE THINK THE WORLD MUST BE CHANGED

Η ανατροπή της τέχνης είναι συστατικό της συνταγής της ανατροπής του κόσμου.
Οι Design Insane παρουσιάζουν μια προσπάθεια από διαφορετικούς ανθρώπους να βρεθούν μαζί κάνοντας πράξη την άποψη των σιτουασιονιστών πως η τέχνη χρειάζεται εγχείριση.
Συντελεστές: Design Insane, Cynic Design, pSit, til01, Cast-a-blast, Alex K.

Κολοκοτρώνη 35
210 3219588
www.designinsane.org

--

5.
DESIGNPARK
LETTAIR – ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ

Με τη βοήθεια μιας εγκατάστασης πολυμέσων που ανέπτυξε, η ομάδα Designpark σχεδιάζει ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία της γραφιστικής, τη γραμματοσειρά. Πολλές γραμματοσειρές, σχεδιασμένες στον αέρα παρουσιάζονται στο κοινό το οποίο έχει παράλληλα την ευκαιρία να πειραματιστεί με τη σειρά του, σχεδιάζοντας γράμματα κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Κτενά 1
210 3317947
www.designpark.gr

--

6.
G
GLOWS IN THE DARK

Στο μαύρο που ζούμε υπάρχει φως; Το δημιουργικό γραφείο g γίνεται μαύρο και καλεί τους επισκέπτες να γράψουν αυτό που ελπίζουν, αυτό που θέλουν, αυτό που πιστεύουν, αυτό που σκέφτονται. Οι ιδέες του κοινού θα σπάσουν το μαύρο και θα φωτίσουν τoυς περίεργους καιρούς.

Μιαούλη 6
210 3223636
www.georgiougavrilakis.com

--

7.
MNP
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το να δημιουργεί, να σχεδιάζει και να επικοινωνεί κανείς κάτι σωστά προϋποθέτει την εκ των προτέρων παρατήρηση του περιβάλλοντος και των συμπεριφορών γύρω του.
Η καταγραφή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παρατήρησης. Ένας τρόπος καταγραφής και επομένως εξάσκησης της παρατηρητικότητας είναι το ελεύθερο σχέδιο. Δοκιμάζοντας κανείς να ζωγραφίσει αυτά που βλέπει ενδυναμώνει την παρατηρητικότητά του. Οι mnp μετατρέπουν τον χώρο τους σε εργαστήριο ελεύθερου σχεδίου ανοιχτό προς όλους, με εναλλασσόμενα θέματα, υλικά, καβαλέτα και ειδική καθοδήγηση.

Βορέου 10
210 3252832
www.mnpdesign.gr

--

8.
Π6
ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΩ

Παιχνίδια: τυχερά, πολιτικά, της ζωής, επιτραπέζια, ερωτικά, παιδικά, ομαδικά, του δρόμου, ατομικά, του μυαλού, ηλεκτρονικά, εκπαιδευτικά, μνήμης, διαδυκτιακά, ρόλων, της μοίρας, για μεγάλους. Οι π6 παραλληλίζουν αυτά που ονομάζουμε παιχνίδια και εκείνα που καλούμαστε να παίξουμε στην καθημερινότητα.

Μελανθίου 8
210 3216050
www.pi6.gr

--

9.
PLAY
LOOP

7 δημιουργοί, ένα έργο. Η σύνθεση ενός video από διαφορετικούς ανθρώπους που κλήθηκαν να δώσουν ο καθένας τη δική του ερμηνεία στην τελευταία εικόνα του προηγούμενου, προκειμένου να αφήσουν το μυαλό να ανοίξει τους δικούς του δρόμους.

Μιαούλη 23
213 0466826
www.playstudios.org

--

10.
POOR DESIGNERS
NOPROB® - THE SWIFT RELIEF
Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η ψυχική ισορροπία. Με αυτή διαταραγμένη ή υπό καταπίεση το άτομο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Οι Poor Designers παρουσιάζουν τα προϊόντα ανακούφισης ψυχικής καταπίεσης που έχουν σχεδιάσει για την εταιρία Noprob®.

Κριεζή 1
210 3232733
www.poordesigners.com

--

11.
SEREAL DESIGNERS
THE JUKECITY

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη, 50 κτίρια, 20 ταράτσες, 67 παράθυρα, 2053 κάτοικοι, 15 πάρτι, 2 συναυλίες, 7 μπάντες, 1 γκοτζίλα, 300 αστυφύλακες, 4 τεράστια ηχεία, μια παρέα εξωγήινων, 7 βασίλισσες του χορού, δεκάδες χορευτές, εκατοντάδες δίσκοι, χιλιάδες νότες, αμέτρητα καλώδια. Όλα φαίνονταν και ακούγονταν όμορφα και ωραία, αλλά κανείς δεν έβλεπε αυτό που είχε αρχίσει να απλώνεται πάνω από την πόλη σαν απειλητική καταιγίδα. Ώσπου μια μέρα 2052 κάτοικοι ξύπνησαν, σηκώθηκαν από τα ζεστά κρεβάτια τους, κοίταξαν έξω από τα 67 παράθυρά τους και το είδαν. Μήπως ήταν πολύ αργά;
Οι Sereal Designers ταξιδεύουν τη σκέψη τους στο μέλλον προειδοποιώντας μας για το παρόν και μας καλούν να πάρουμε μέρος στον προβληματισμό και πιθανόν στα προγνωστικά.

Μιαούλη 19
210 3215102
www.sereal.net

--

12.
THE SWITCH DESIGN AGENCY
OFF.ICE - ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΕΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο βαρετός και ψυχρός χώρος εργασίας είναι σε όλους περιβάλλον μάλλον γνώριμο. Το OFF.ICE είναι η πρώτη εκστρατεία κατά αυτού του φαινομένου και όταν γίνεται από μια ομάδα που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό επαγγελματικών χώρων, μπορεί να ξεκινήσει έναν παραγωγικό διάλογο για το ρόλο του design στο εργασιακό περιβάλλον. Τα στερεότυπα και η ανατροπή τους, οι ομολογίες, οι εκπλήξεις τα σημεία αναφοράς και οι ιδέες θα συναντηθούν στον 3ο όροφο της οδού Σαχτούρη.

Σαχτούρη 3
210 3219034
www.theswitch.gr

--

13.
TYPICAL MUTATIONS
ORIGAMI

Origami λέγεται αρχαία Ιαπωνική τέχνη διπλώματος που αντιμετωπίζει το χαρτί ως κύριο υλικό δημιουργίας. Η έκπληξη, μια από τις βασικές αρχές του Origami, ως τρόπος έκφρασης ενέπνευσε τους Typical Mutations για να φιλοξενήσουν τη συγκεκριμένη έκθεση. Παράλληλα σε μια απόπειρα συνδυασμού δύο εκ διαμέτρου αντίθετων τρόπων έκφρασης (του παραδοσιακού και του απόλυτα σύγχρονου), οι Typical Mutations καλούν το κοινό να πάρει μέρος στη δημιουργία ενός ψηφιακού video που θα ανέβει στο διαδίκτυο αμέσως μετά το τέλος του Design Walk. Στο τέλος της επίσκεψής του, κανείς, θα έχει γίνει μέρος μιας παραδοσιακής και μιας σύγχρονης διαδικασίας κρατώντας και από τις δυο τα αποτελέσματά τους.

Λεπενιώτου 21
210 3244400
www.typicalmutations.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry