25.1.09

Θέση συνεργατών του Διεθνούς φεστιβάλ κόμικς και του περιοδικού βαβέλ, στο κείμενο του Γ. Σιούνα!

Σήμερα, Σάββατο 24 Ιανουαρίου (2μιση μέρες μετά από το κείμενο του Γιώργου Σιούνα -κατά το ήμισυ εκδότη της Βαβέλ- που αναρτήθηκε στο indymedia) δόθηκε θέση συνεργατών του Διεθνούς Φεστιβάλ κόμικς και του περιοδικού Βαβέλ, που σας παραθέτω εδώ (την έκανα copy/paste από αντίστοιχο thread που έχει ανοιχτεί στο forum του comicart.gr):

----------------------------------------------------
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΙΚΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΒΑΒΕΛ»


Με αφορμή τη βάναυση επίθεση που δέχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς και ειδικά η εκδότρια του περιοδικού «Βαβέλ» Νίκη Τζούδα, νιώθουμε την ανάγκη ως ομάδα που εργάστηκε, στήριξε και συνεχίζει να δημιουργεί στα πλαίσια αυτής της μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωσης, να δηλώσουμε τα εξής για να διαλύσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια θλιβερής συκοφάντησης.

Κατ’ αρχήν, θέλουμε να δηλώσουμε πως τιμούμε τον Γιώργο Σιούνα για την προσφορά του, καθώς και για τη συμμετοχή του σε όσα όλοι μας κάναμε τόσα χρόνια. Δυστυχώς, φαίνεται πως τον έχει καταλάβει το «σύνδρομο του Ηρόστρατου»: στόχος του προφανώς έχει γίνει το να μνημονεύεται στο εξής για τις καταστροφικές του τάσεις.

Όσοι συμβιώνουμε σ’ αυτή τη δημιουργική κοινότητα (τόσο στο πιο ευρύ σχήμα του Φεστιβάλ όσο και στο περιοδικό), η οποία αναπτύχθηκε με κανόνες ισονομίας, διαπιστώσαμε με έκπληξη στην αρχή, και με οδύνη εδώ και τουλάχιστον 5 χρόνια, την αλλαγή στη συμπεριφορά και τη στάση του. Αυτό που άρχισε σαν μια απόσυρση και αρνητική συμπεριφορά προχώρησε σε μια επιθετική αυταρχική στάση και απαξίωση όλων των κοινών μας προσπαθειών. Το αποτέλεσμα ήταν η υπονόμευση του περιοδικού, για την αρχισυνταξία του οποίου ήταν υπεύθυνος, φτάνοντας από μηνιαίο που ήταν να κυκλοφορεί 4-5 φορές το χρόνο, και η πλήρης αποχή του από τη δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ.

Η συμβίωση άρχισε να γίνεται πολύ δύσκολη με όλους τους συνεργάτες. Το «Εγώ», όπως φαίνεται και από την υβριστική και απίστευτη ως περιεχόμενο επιστολή του, δεν είχε περιθώρια για να λειτουργήσει μέσα στο «Εμείς». Όσα διαβάζουμε σήμερα μας φαίνονται απίστευτα. Μα τα γράφει ο Γιώργος Σιούνας αυτά;

(Για την ιστορία, το περιοδικό «Βαβέλ» ιδρύθηκε το 1981 από τη Νίκη Τζούδα, τον Γιώργο Μπαζίνα και τον Σταύρο Τσελεμέγκο. Ο Γιώργος Σιούνας εμφανίστηκε στο χώρο των κόμικς το 1985, αφού διαλύθηκε η αρχική ομάδα, η οποία είχε δημιουργήσει ένα περιοδικό-φαινόμενο στον περιοδικό Τύπο.)

Όσον αφορά το Φεστιβάλ, γνωρίζουμε και δηλώνουμε υπεύθυνα πως στα 13 χρόνια λειτουργίας του υπήρξε πολιτικά ανεπηρέαστο. Κυβερνήσεις άλλαξαν, φορείς συνεργάστηκαν, χορηγοί σποραδικά εμφανίστηκαν, ουδέποτε όμως δεχτήκαμε παρεμβάσεις στις επιλογές μας από κανέναν, ούτε αυτολογοκριθήκαμε.

Με την αυθαίρετη αναφορά χρηματικών ποσών ο Γ.Σ. αποσκοπεί αποκλειστικά στη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για λόγους που ο ίδιος μόνο γνωρίζει. Τα ποσά τα οποία θέλει να παρουσιάσει ως ιλιγγιώδη, είναι φανερό –για όποιον γνωρίζει έστω και το ελάχιστο από διοργάνωση ακόμα και μιας μικρής συναυλίας– ότι μετά βίας καλύπτουν τις δαπάνες των πολλαπλών εκδηλώσεων ενός Φεστιβάλ διεθνούς χαρακτήρα και τέτοιου εύρους, που επιμένει η είσοδος να παραμένει πάντα ελεύθερη.

Το ύφος του Γ.Σ., το γεμάτο ύβρεις, είναι απόλυτα ξένο σ’ εμάς, οι «αιχμές» για συνεργασίες και πολιτικές διασυνδέσεις είναι κλασική γκεμπελική μέθοδος για να τραβήξει το αρνητικό ενδιαφέρον των ΜΜΕ και να κηλιδώσει τις προσπάθειές μας. Δυστυχώς, είναι φανερό πως άλλα είναι τα κίνητρά του.

Για 25η χρονιά όσον αφορά το περιοδικό, και για 13η όσον αφορά το Φεστιβάλ, είμαστε ΟΛΟΙ εδώ. Από την «άλλη μεριά του ποταμού».
---------------------------------------------------

Γράφω εδώ ότι έγραψα και στο ανάλογο thread του comicart >>>
"Ειλικρινα ομως, που είναι ένας εισαγγελέας όταν τον χρειάζεσαι;... Μπάχαλο! Απλά μπάχαλο! Ως απλός παρατηρητής (και μόνο) δεν έχω να πω κάτι άλλο προς το παρόν. Νομίζω ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φεστιβάλ και την Βαβέλ γενικότερα... Ετοιμάστε τα ποπκορν!!!"

Και αυτό και το προηγούμενό μου post είναι ανοικτά προς συζήτηση... Φυσικά θα ενημερώνω με posts σχετικά με παρόμοιες ανακοινώσεις που πέφτουν στην αντίληψή μου, και από τις 2 "πλευρές του χαρακώματος"...

EDIT 25/01 - 03:20 π.μ. >>> Έκανα edit στο post και από "επίσημη ανακοίνωση" που είχα γράψει αρχικά πριν καμιά ώρα, το έκανα "θέση συνεργατών της διοργάνωσης του Φεστιβάλ και του περιοδικού Βαβέλ". My bad! Τουλάχιστον γίνεται κατανοητό (κάτι που μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν ήταν καθόλου σαφές) ότι το κείμενο στο indymedia ανήκει ΌΝΤΩΣ στον Γιώργο Σιούνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry