16.1.09

5 χρονια giganto books - διάλεξη και αναδρομική έκθεση!

Είναι νωρίς ακόμα, αλλά ανοίγω το θέμα για συζήτηση, μιας και σήμερα ανακοινώθηκε δημόσια από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας:

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009


«5 χρόνια Giganto Books»
Αρχή, Μέση και συνέχεια μιας ανεξάρτητης και μικρής εκδοτικής εταιρείας comics
Τάσος Παπαϊωάννου, Σχεδιαστής

Η giganto books είναι μία ανεξάρτητη, μικρή εκδοτική εταιρεία που ειδικεύεται στην έκδοση comics και art books από Έλληνες (κυρίως) δημιουργούς. Ιδρύθηκε στις αρχές του 2003 από τον δημιουργό comics Τάσο Παπαϊωάννου (ο οποίος είναι και ο ομιλητής της συγκεκριμμένης διάλεξης) και φέτος κλείνει 5 χρόνια δημιουργικής πορείας.
Θα παρουσιαστεί η πορεία της giganto books, με ανάλυση του κάθε τίτλου που έχει κυκλοφορήσει ως σήμερα και η φιλοσοφία πίσω από την εταιρεία, καθώς και τα μελλοντικά της πλάνα για τη συνέχιση της επιτυχημένης της πορείας. Τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με απορίες για την έναρξη μιας μικρής εκδοτικής εταιρείας από τρίτους ή γενικότερες απορίες σχετικά με την έκδοση comics.

Τη διάλεξη συμπληρώνει έκθεση πρωτότυπων σκίτσων και σελιδών comics από όλους τους τίτλους των giganto books η οποία θα κρατήσει έως την Κυριακή 29 Μαρτίου, τις ώρες που είναι ανοικτή η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου ο Τάσος Παπαϊωάννου θα βρίσκεται στην Ένωση Γραφιστών Ελλάδας για να δει τα portfolios δημιουργών comics και να συζητήσει μαζί τους.

Υ.Γ. Όταν με το καλό πλησιάσει ο καιρός, θα υπένθυμίσω το event. Διαδώστε το αν έχετε ανθρώπους που πιστεύετε ότι θα το βρουν ενδιαφέρον. Ευχαριστώ! :D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry