30.11.08

2008 | Top 20 | #20 > Δολοφόνεεεεε!!!

2008 | Top20 | Best Album #20
Άρχισε το countdown και φέτος. Ανάμεσα σε τρελά deadlines, περίσσιο άγχος και πολλές μοναξιές (ακούει η Σύρος;;;).

Τέσπα, στην 20στή θέση στρογγυλοκάθονται οι Killers με το νέο τους πόνημα Day and Age. Φρέσκος σε κυκλοφορία δίσκος και με λίγα ακούσματα στο itunes μου αλλά επειδή ξέρω πως την πατάω εγώ με τους killers, τον βάζω μέσα στην εικοσάδα για να μην αφήσω παραπονεμένο τον ένα-χρόνο-από-τώρα-Τάσο. Έτσι την είχα πατήσει και με το Sam's Town των φίλτατων και έχω καταλήξει να το ακούω ακόμα, αρκέτα συχνά μάλιστα (ιδιώς στο αυτοκινητο). Τι έχουμε εδώ λοιπον; Έχουμε μικρή στροφή προς πιο pop μελωδίες και μία (έως πολλές να πω) πινελιά από ethnic/world στοιχεία. Το πρώτο άκουσμα σε ξενίζει (και σου ξινίζει) αλλά δεν σου παίρνει και πολύ να πεις "Α! τι ωραίο είναι αυτό που ακούω" (στο "losing touch" όταν πέφτει το chorus) ή "που είναι η παραλία και η κοπέλα μου; θέλω να χορέψω!" (στο πιο ζωγραφιστό -οι πινελιές που λέγαμε παραπάνω- κομμάτι του δίσκου, το "I can't stay"). Ο μελλοντικός Τάσος θα είναι χαρούμενος με αυτή την επιλογή μου τώρα (και είμαι σίγουρος ότι ακόμα και τότε θα θεωρεί το "human" σαχλό).

Α! Και κάτι τελευταίο: το άλμπουμ βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το χειρότερο εξώφυλλο της χρονιάς (για να μην σας πώ ότι του έχει σταλεί ήδη το αγαλματίδιο).

The Killers - I can't Stay

2008 | Top20 | Worst Album #20
Ω ρε βρήσιμο που έχω να φάω για την λίστα των χειρότερων φέτος. Πέρσι καλά την γλίτωσα. Με τον όρο "χειρότερα" εννοω΄: είτε albums που με απογοήτευσαν, είτε albums που είχαν ιδρώσει τα αυτιά μου να ακούω για αυτά και όταν τελικά τα άκουσα και εγώ ο άμοιρος είπα "τί σκατά είναι αυτά! άυτο υποτίθεται ότι ακούνε όλοι". Τέσπα, εξηγούμε για να μην παρεξηγούμε.

Στο νούμερο #20 των χειροτέρων λοιπόν, στρογγυλοκάθονται πεισματικά οι Keane με το Perfect Symmetry τους. Perfect σίγουρα όχι, στο symmetry τα καταφέραν: 1ος > κακός δίσκος, δεύτερος > καλός (ακόμα παίζουν τα singles "Crystalball" και "is it any wonder?" από το "under the iron sea" -ήταν καταπληκτική και η εικονογράφηση της Sanna Annuka) και τώρα ξανά > κακός δίσκος = συμμετρία. :D


2008 | #20 - True story: Swear to God!
Και ένα περιστατικό από την ζωή μου που θα θυμάμαι όταν περάσει αυτός ο -γαμημένος!!!- χρόνος (συνεχίζω την παράδοση από το blogοψήφισμα της προηγούμενης χρονιάς).

Αυτή την στιγμή εργάζομαι πάνω στο ομορφότερο project που έχουν πιάσει τα χέρια μου. Σχεδιάζω ένα ημερολόγιο για ένα τυπογραφείο της Αθήνας και είμαι απίστευτα ικανοποιημένος με το πως σιγά-σιγά διαμορφώνεται το αποτέλεσμα. Βασικά, σήμερα νομίζω πως ξεπέρασα τον εαυτό μου. Και αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Θα το θυμάμαι λοιπόν (πρώιμο βήμα του ημερολογίου, στο προηγούμενο post που ανέβασα κατά την διάρκεια της σημερινής μέρας. Δεν θα καταλάβετε πολλά από αυτή την εικόνα. Θα επιστρέψω δριμήτερος πάνω στο θέμα, όταν με το καλό τελειώσει το deadline).


ΥΓ. Καλή αρχή και στους υπόλοιπους bloggers!

ΥΓ2. Ο lkrory21 αναλαμβάνει να περνάει εδώ συγκεντρωτικά κάθε μέρα τι ψηφίζεται και από τους 52 συμμετέχοντες στο φετινό blogοψήφισμα.

10 σχόλια:

dark tyler είπε...

Όχι φίλε μου! Μια των Killers, δυο των Killers, τρεις και η κακή τους ώρα!

One Man Show είπε...

ksanakouse to! :D
statheri aksia ta gamostavridia pou exoun akousei sta prota akousmata ton albums tous! :D
yoooo

Dust Road είπε...

ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ασχοληθώ με τους killers. για μένα υπάρχουν μόνο ως το πιο ευκολο 100% του guitar hero...

One Man Show είπε...

re, akouses katholou to "I can't stay"??? einai "vasilis"... xese me!!!

elafini είπε...

Για τους Keane συμφωνώ...για τους Killers, τι να πω...έχε χάρη που είσαι καλό παιδί :P
Kαλό μήνα και καλή φώτιση για τη συνέχεια!

Killer :PP

One Man Show είπε...

eleni to ksero oti den einai super to album... ta idia elega kai gia Sam's Town otan to eixa protakousei kai tora to theoro aristourgima...
ekei podaro kai to evala stin 20ada (eksou kai teleftaia thesi, sto metexmio)! :D

eimai kalo paidi, pou na min imouna! :D

(to #19 mou nomizo tha sou aresei poli ;) anevainei se 10 lepta! koitao kathe ligo kai ligaki to roloi mexri na paei 00:00) :D

elafini είπε...

Και πολύ καλά νομίζεις ;)

(σε πείραζα πιο πριν...ψήφισε ότι θες )

elafini είπε...

(κι όσο άλλαζες πόστ, άλλαξα εμφάνιση :P)

One Man Show είπε...

vre, den trexei tipota, eleftheria logou exoume! :D :D :D

oraioi akougontai oi bang gang... tha katevaso!

ta kala tou blogopsifismatos! :D

Ανώνυμος είπε...

θα φάω τις κοτσίδες μου!
Το πρώτο αλμπουμ των Keane ήταν πολύ καλό,μελωδικότατο!
Ακόμα μου αρέσει...το δευτερο όντως γ****** από πολλές απόψεις,το τρίτο και μένα με ξενέρωσε.
The killers are my favourite band!
From the very first single until now!

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry