4.6.08

Monika's Avatar!

Έχω γράψει πολλάκις για τη Monika σε τούτο εδώ το blog. Μετά από αρκετή προσμονή, το album της Avatar έφτασε επιτέλους στα χέρια μου. Τελικά κατάφερα να το βρω στο vinyl microstore και μετά κόπων και βασάνων αρκετές μέρες ύστερα από την επίσημη κυκλοφορία του (19 Μαϊου έλεγαν στα δελτία τύπου στην Archangel Music, κάτι που δεν έπαιξε καθόλου. Μέχρι προχτές πάντως δεν το είχαν φέρει ούτε στα metropolis).
Τεσπά, κάθε λεπτό της προσμονής μου για αυτό, άξιζε πέρα ως πέρα. Νομίζω πως θα μπορούσα να μιλάω πολύ ώρα για το πόσο καλό είναι το avatar. Αρκεί να πω ότι είχα να "απολαύσω cd" (δηλαδή να αγοράσω, χαζέψω συσκευασία, φτιάξω στημένη λεμονάδα, βάλω το cd στο στέρεο -και όχι στον υπολογιστή και itunes- και να αράξω αναπαυτικά κάπου κρατώντας στα χέρια μου το ένθετο βιβλιαράκι με τους στίχους και να τους διαβάζω παράλληλα με το κάθε τραγούδι που παίζει) πάρα πολύ καιρό (παίζει τελευταία φορά να έγινε κάτι τέτοιο με το "boys for Pele" της Tori Amos, αρκετά χρόνια ωστόσο μετά από την κυκλοφορία του, κάπου γύρω στο 2002).
Αγαπημένο κομμάτι του album παραμένει για μένα το pretend, ένα κλασσικό στην δομή του pop κομμάτι, με ωραία μελωδία στο πιάνο, πανέμορφες γέφυρες, φανταστικό ρεφρέν και την δύναμη της έκπληξης (αγαπημένο σημείο η αντικατάσταση του ρεφρέν με έγχορδα, την δεύτερη φορά που πάει να επαναληφθεί αυτό). Το pretend είναι αρκετά Tori Amos κομμάτι, αλλά ξέροντας από πρώτο χέρι ότι η Monika ούτε καν ήξερε την Tori όταν το είχε γράψει, νομίζω πως σημαίνει πολλά.
Μεγάλη έκπληξη του album είναι το ομώνυμο του, avatar. Ίσως το πιο καλοκαιρινό και ταυτόχρονα "δυνατό" κομμάτι του. Ξεκινάει σαν γιορτινό εμβατήριο, περνάει από την ερμηνεία της Monika (γεμάτη με πικρία στην αρχή και παραδομένη στις αναμνήσεις της προς το τέλος) για να καταλήξει (ξανά) σε εμβατήριο χαράς, δίχως ρεφρέν, δίχως τίποτα, μελωδία, 2 πανέμορφες στροφές, μία συγκλονιστική ερμηνεία και φωνή, και ξανά μελωδία.
Τώρα τελευταία μου αρέσει πολύ και το "excuse my friends" (κάποιο από τα πιο ήσυχα κομμάτια του album). Και εδώ η Monika δίνει ρέστα στην ερμηνεία. Από τα κομμάτια που σε κερδίζουν δύσκολα, αλλά που αξίζουν τον κόπο σου.
Άλλα αγαπημένα το bloody sth (σε έχει από την αρχή του), το misery loves company (η μελωδία αλλάζει ανάλογα με τα συναισθήματα, ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στην αρχή και στο τέλος, στην μέση πολλή ώρα για να σκεφτείς. Στην έκδοση του album δεν περιλαμβάνεται το "bitchy" τέλος που υπήρχε στο demo της Monika, αγαπημένο πάντως και έτσι), το "over the hill" (πριν αρκετές μέρες είχα γράψει στο blog για το cd single) και όλα τα άλλα φυσικά.
Πιστεύω πως δύσκολα κάποιο άλλο album του 2008 θα κατεβάσει το avatar από την κορυφή των σπουδαίων album της χρονιάς (στην νοητή, προσωπική λίστα που έχω στο μυαλό μου) και σκεπτόμενος αυτό συνειδητοποιώ ότι δεν με χαλάει και πολύ κάτι τέτοιο. Βασικά δεν με χαλάει καθόλου! Ζήτω το avatar. Ζήτω!

Monika Myspace

Υ.Γ. Archangel, φτιάξτε και κανα official site για Monika, να γουστάρουμε... Κρίμα είναι!

5 σχόλια:

Mel είπε...

Και δε θα μοιραστείς εδώ τη "νοητή, προσωπική λίστα που έχεις στο μυαλό σου"; ;)

pan pan είπε...

den einai krima.. epivaletai!! :D

(kserw pws to pes, ma nigga)

t-drom είπε...

@ mel: sto apo kato post tha vreis akoma enan disko tis "noitis listas tou 2008" :D

@ pan-pan: to idio leme.. lol

sandman_gr είπε...

Όμορφος δίσκος όντως!

ro3596095 είπε...

A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風

 

Web Site Hit Counters
Buy Diamond Jewelry